O licitatie organizata de Satan.

Standard

Te invit sa participi impreuna cu mine la o licitatie imaginara. Iata scena : Satana tocmai i-a anuntat pe ingerii lui rai ca vrea sa iasa la pensie si ca scoate la licitatie formulele pentru diverse comportamente pacatoase, din dorinta de a strange banii necesari pentru pensionare.
Licitatia incepe de dimineata si dureaza pana seara tarziu. Satana striga :
– Am aici formula minciunii. Cat oferiti pentru ea ? Aici am formula speciala a inselaciunii. Cat imi dati pe ea ? Castele, palate, trenuri ? Cand cucerim lumea si o luam in stapanire, cat imi dati pentru formula lacomiei sau pentru cea a mandriei? Cat? Dar tu cat oferi ?
Fiecare formula se afla intr-un vas special de aur si e invaluita intr-o negura deasa. Nu trece mult timp si se vand toate formulele… cu exceptia uneia. Ingerii rai striga :
– Trebuie sa o vinzi si pe aceea! Iti dam pentru ea cele mai frumoase palate.
– Nu o vand, raspunse Satana. Formula aceasta este pentru cei care spun ca sunt crestini si dau roade aproape de fiecare data. Ei nu mai sunt protejati de pacat atunci cand sunt sub vraja ei!
-Dar spune-ne macar despre ce formula este vorba! insista ingerii rai.
-Este indoiala, raspunse Satana. Formula aceasta ii amageste pe crestini sa se indoiasca de dragostea lui Dumnezeu. Este arma mea cea mai puternica. Nu o voi vinde niciodata, fiindca daca ii voi determina pe crestini sa duca o viata de incertitudine si indoiala, atunci ii pot determina sa comita orice alt pacat. Cand nu au certitudine, sunt vulnerabili.
Satana a folosit in mod repetat aceasta formula, in pustie, contra lui Isus. El isi introducea provocarile cu cuvintele “Daca esti Fiul lui Dumnezeu…”.
Indoiala a fost si ramane strategia folosita permanent de Satana. Satana este gata sa rapeasca binecuvantatele asigurari ale lui Dumnezeu. El doreste sa alunge din suflet orice licarire de speranta si orice raza de lumina; dar tu nu trebuie sa-i ingadui sa faca aceasta.
Umple-ti zilnic mintea cu ganduri despre dragostea lui Dumnezeu. Spune-ti: Dumnezeu ma iubeste si sunt copilul Lui. El nu vrea sa pier. El nu ma va parasi niciodata. Dumnezeu mi se adreseaza chiar mie in textul din Ieremia 31:3 : “Te iubesc cu o iubire vesnica.“.

Advertisements

3 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s