Fii sanatos!

Standard

Recent am citit intr-o revista cateva articole interesante care mi-au atras atentia…

Primul articol a fost despre cum sa recunoastem produsele modificate genetic. Cand mergi intr-un magazin sa cumperi alimente, cauti sa fie cat mai sanatoase uitandu-te pe eticheta sa vezi daca e modificat sau nu genetic. Pe unele scrie ca sunt nemodificate genetic, dar nu tot timpul e adevarat..
Pentru a recunoaste fructele si legumele modificate genetic, trebuie sa citim etichetele de pe ambalaj, acel autocolant lipit direct pe coaja legumei sau fructului.
Orice eticheta are 4-5 cifre. Daca apar 4 cifre, inseamna ca produsul a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu bio. Nu a fost modificat genetic. Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra este 9 (de exemplu 96585) inseamna ca produsul este bio. Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra este 8 ( de exemplu 86584) inseamna ca a fost modificat genetic.
Eu zic sa fim atenti ce mancam si sa spunem NU organismelor modificate genetic.

Al doilea articol vorbea despre nuci. In anotimpul rece, nucile ne ajuta sa depasim starile de oboseala permanenta, racelile si ne ofera o varietate de substante nutritive. Nucile au un continut redus de sodiu si de grasimi saturate, ceea ce le face niste gustari ideale pentru care sufera de afectiuni cardiovasculare. In plus, ele sunt o sursa de acid alfa linoleic, care previne ingrosarea arterelor si regleaza ritmul cardiac.

Ultimul articol vorbea despre grapefruit. Antioxidantul continut de grapefruit si care ii da gustul amar s-a dovedit a fi util in tratarea diabetului zaharat, sustin cercetatorii. Diabetul apare atunci cand organismul uman nu mai produce suficienta insulina pentru reglarea nivelului de zahar din sange. Naringeninul, antioxidantul mentionat, stimuleaza cresterea sensiblilitatii organismului la insulina.Totodata, este de ajutor si la mentinerea greutatii normale a bolnavilor, aspect extrem de important in cazul diabeticilor.

Eu aproape ca lacrimez cand mananc grapefruit si nu ma prea incanta gustul..dar cand am aflat cat de sanatos e, cred ca am sa manac mai des…

Concluzie?…ca sa nu le facem pe plac celor care introduc tot felu’ de chimicale in alimente ca sa reduca din populatie, eu zic sa mancam sanatos ca sa traim mai mult!

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s